Прес виготовляє 4 брикети за 1 цикл, розмір готового (сухого) брикету 90*90*90 мм, вага 250 г. На кожному "циліндрі" під сировину 55 отворів (всього 880), щоб рівномірно відводилася вода з сировини (тирса+папір). Труби різних діаметрів, ніжки та рама міцні для 2-тонного механічного домкрата ромбового типу.
**Переваги цього пресу:**
1. **Оптимізована конструкція:** Обмежувальні рамки точно направляють поршні, нічого не клинить.
2. **Потужний домкрат:** WinSo 2т (Польща), розбірний, легко замінюється.
3. **Полегшена робота:** Адаптер під ключ на 19 мм дозволяє використовувати шурупокрут для стискання і підйому поршнів.
**Продуктивність:**
За 8 годин роботи (-1 перерва) виготовляється 320 брикетів з підготовкою маси (тирса + папір 65/35 %), тобто 78 секунд на 1 брикет з урахуванням підготовчих робіт.
**Чому брикети, а не дрова?**
Брикети - зручне доповнення до дров, вони однакові, сухі, зручно палити в малих котлах, пічках, камінах. Попіл від них - мілкий однорідний, чудовий для добрива. Тепловіддача вища за дрова, але горять вони не так довго.
**Принцип дії:**
1. На 40 л води міксером/дриллю розмішуємо 22-25 подрібнених яєчних лотків або паперу (450-500 г) і додаємо 4 відра тирси.
2. Отриману сировину заливаємо в прес.
3. Стискаємо 1/4 ходу шурупокрутом, потім 15-16 обертів ручним ричагом.
4. Відпускаємо тиск, відкриваємо нижню дверку, виштовхуємо готові брикети.
5. Піднімаємо поршні уверх шурупокрутом, перегортаємо їх.
**Комплектація:**
1. Прес із домкратом на 2т.
2. Рукоятка для обертання домкрату (ричаг).
3. Заводська ручка домкрату із гачком.
4. Адаптер під гайку на 19 мм.
5. Шурупокрут із головкою (у подарунок).
6. 10 ящиків для сушки та зберігання (при самовивозі).
**Стан:** Майже нове, ціле та працездатне, але трохи вживане.
**Причина продажу:** Нестача паперу та часу.
**Бажано самовивіз.**